VÝZVA PRO UMĚLCE

Festival Nové Evropy 2015

Cena Jarmily Jeřábkové

Mezinárodní festival současného tance a tanečního divadla spojený
s choreografickou soutěží pro původní taneční tvorbu – 15. ročník

Divadlo Duncan centre, NoD a Disk
Praha, 20. – 24. listopad 2015


ZÁKLADNÍ INFORMACE O FESTIVALU

Festival uvede ve 4 festivalových večerech přehlídku současného tance a tanečního divadla ze zemí, kterou nazýváme NOVÁ EVROPA – země střední, východní a jižní Evropy. Z přihlášených děl porota vybere 6-7 finalistů, kteří během festivalu uvedou svá přihlášená díla spolu s novou choreografií, kterou vytvoří na hudbu české skladatelky Ivany Loudové. S oběma skladbami pak budou soutěžit o Cenu Jarmily Jeřábkové. Vítězná 3 díla, která získají Cenu Jarmily Jeřábkové budou uvedena na závěrečném gala večeru festivalu.

 

PROGRAM

       
20.11.
NoD, 20.00
 Zahajovací večer Festivalu Nová Evropa 2015
„Proces" – choreografie Dora Sulženko-Hoštová
21.11.
Duncan Centre, 20.00
Soutěž – povinné choreografie na hudbu Ivany Loudové.
V rámci akce Noc divadel – otevřeno pro veřejnost
22.11. 
Duncan Centre, 20.00
Soutěž – volná tvorba soutěžících
23.11.
Divadlo DISK, 20.00
Galakoncert / Vyhlášení vítězů festivalu
Koncert z díla Ivany Loudové
Představení vítězných choreografií                                

 

PODMÍNKY PRO ÚČAST NA FESTIVALU

Zájemce o účast na festivalu ( do 35 let) zašle do 15.května 2015 videonahrávku svého díla na adresu:

awardjj@gmail.com
 
Konzervatoř Duncan Centre, pí Eva Blažíčková, Branická 145/41, Praha 4 – 147 00

Dílo musí splňovat následující parametry:

Vybraní finalisté budou do 30. 5. 2015 vyzváni, aby vytvořili choreografii na jedno z děl skladatelky Ivany Loudové. Skladby, ze kterých si choreografové mohou vybrat budou od 30. 5. 2015 k dispozici na adrese Hudba ke stažení, nebo budou na požádání dodány pořadatelem.

Nově vytvořené dílo musí splňovat výše uvedené parametry a jeho videonahrávka musí být zaslána do 30.10.2015 na níže uvedenou adresu. Nově vytvořená choreografie bude uvedena v rámci festivalu spolu s přihlášeným dílem.

DALŠÍ INFORMACE

Uvedená díla budou posuzována pětičlennou mezinárodní porotou složenou z českých a zahraničních choreografů, tanečníků a tanečních teoretiků.

Na základě posouzení jednotlivých děl budou porotou uděleny tři hlavní ceny v celkové výši 130.000 Kč, které jsou vázány použitím poloviny finančních prostředků na uvedení nového projektu. Premiéry nových tanečních projektů oceněných choreografů budou prezentovány v roce 2016 na turné po partnerských zemích (Slovenská republika, Polská republika, Maďarská republika a Česká republika).

Volné skladby finalistů budou uvedeny na soutěži s plnohodnotným původním světelným designem a scénografií. Díla na hudbu Ivany Loudové, uvedená v sobotním večeru, budou realizována s omezeným světelným designem (viz technické podmínky).

Náklady na ubytování a cestovné budou hrazeny ze strany pořádající instituce soutěžícím choreografům a tanečníkům. Za uvedení děl nebudou vypláceny žádné honoráře. Za autorská práva vážící se k hudbě skladatelky Ivany Loudové zodpovídá pořadatel festivalu. Za jiná autorská práva, které se týkají prací soutěžících, zodpovídají sami přihlášení choreografové. Zúčastnění umělci (soubory, organizace) jsou povinni dodat kompletní informace o použitých dílech a jejich autorech.

Uvedená díla budou posuzována pětičlennou mezinárodní porotou složenou z českých a zahraničních choreografů, tanečníků a tanečních teoretiků.

Případné žádosti o informace posílejte na adresu:

awardjj@gmail.com

KONTAKT

Festival Nové Evropy
Konzervatoř Duncan centre
Branická 41
147 00 Praha 4
Česká Republika

Tel: +420 244 461 810
Fax: +420 244 462 354
E-mail: awardjj@gmail.com

Více informací o festivalu najdete na www.cjj.ecn.cz

Více informací o Konzervatoři a Divadle Duncan Centre zde www.duncanct.cz